Design & Development van Daily Odds

Klant

Daily Odds

Oplevering

Design & Development

Bekijk dailyodds.com

Voor Daily Odds hebben we een volledig product ontwikkeld van A tot Z. Daily Odds werd in het leven geroepen als sportweddenschap.nl, een site om op de hoogte te blijven van de laatste weddenschappen voor voetbal wedstrijden. Inmiddels is het hernoemt naar Daily Odds en is het uigebreid met een fresh mobile-first design en vele nieuwe functionaliteit zoals het tipspel.

Mobile first, desktop later

De verschuiving naar browsers op mobile devices is al een tijd bezig. Steeds meer mensen bekijken websites op mobile devices en maken minder gebruik van een desktop. Bij Daily Odds lag het precentage mobile gebruikers al op de 82%, met tablets zelfs 87%. Vandaar dat er voor het redesign is gekozen om mobile-first te gaan ontwikkelen.

Bij het ontwerpen van het redesign is er 100% aandacht besteed aan de verschillende mobile devices. Hierbij is goed gekeken naar de content die de website aanbiedt en is voor deze content een mobile-friendly manier bedacht om deze content weer te geven.

Pas nadat de volledige mobile versie van de site ontwikkeld was zijn we gaan kijken naar de desktop versie. Waar mogelijk hebben we content verdeeld over twee kolommen om zo volledig gebruik te maken van de extra breedte die een desktop scherm geeft. Als resultaat: een extreem overzichtelijke desktop website.

Odds parser

De data op Daily Odds wordt zeer vaak geupdate. Een bookmaker stelt namelijk vaak zijn odds bij om zo in te spelen op de gebeurtenissen die zich voordoen tot de aanvang van een wedstrijd. De veranderlijkheid van deze odds zorgt er voor dat we gemiddeld 430 wijzigingen per seconden ontvangen van de 146 bookmakers die in ons systeem staan. Om deze stroom van data aan te kunnen is de Odds parser ontwikkeld.

Deze Odds parser zorgt er voor dat gebruikers van Daily Odds altijd up to date odds op de site zien. De odds parser verwerkt automatisch de beste beschikbare odds en bevat logica om surebets (een combinatie van odds waarbij je altijd winst maakt) te detecteren.

Gebruikte tools